Pilot Verlengde schooldag op IKC Borgman

 Sinds Oktober 2021 loopt in IKC Borgman een pilot Verlengde Schooldag. 

Dit betekent dat gedurende twee jaar alle kinderen de mogelijkheid krijgen zich breed te ontwikkelen. En wanneer dit een succes blijkt te zijn, krijgt dit mogelijk een vervolg. Na 14:00 kunnen kinderen meedoen aan kunstzinnige en culturele activiteiten in verschillende ateliers zoals bijvoorbeeld in een Theateratelier,een MuziekLab, een Kunstatelier of een Techniek&DigiLab. Alle ateliers zijn onder leiding van (kunst)vakdocenten. (o.a. van Kunstencentrum VRIJDAG) 

Voor wie? 

Het is met name bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar die tijd over hebben na 14:00 en niet zo makkelijk mee kunnen doen aan activiteiten. Zoveel mogelijk kinderen van het IKC kunnen profiteren van het aanbod na 14:00. 

Waarom? 

De Gemeente Groningen maakt zich sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Het IKC wil dat ook! Daarbij vinden we het belangrijk dat kinderen een breed onderwijsaanbod ontvangen, waarbij ze kunnen leren met hoofd, hart en handen. Voor sommige kinderen is het extra belangrijk dat ze ook na 14:00 meedoen aan activiteiten, omdat zij bijvoorbeeld meer Nederlands taalcontact, succeservaringen of plezier moeten opdoen. 

  • © 2024 Tijd voor Toekomst - Alle rechten voorbehouden

Design en realisatie door Frissekom