6 oktober: Symposium Tijd voor Toekomst

Na een periode van pionieren, zal Tijd voor Toekomst in de komende 2 jaar op scholen in alle gemeenten in de Provincie Groningen geïntroduceerd worden. Een mooie aanleiding om een ontmoeting te organiseren voor alle betrokkenen. Samen staan we stil bij de ervaring die al is opgedaan en kijken we vooruit naar het verduurzamen van Tijd voor Toekomst. Hoe verhoudt het programma zich bijvoorbeeld ten opzichte van het landelijke onderwijsbeleid. En we kijken naar de programmering van de verrijkte schooldag. Op de markt treft je een gevarieerde groep aanbieders van interessant aanbod.

Dus neem even tijd voor elkaar en voor de toekomst!

Wanneer en waar

6 oktober, 10.00-14.00 uur

Willem Alexander Sportcentrum in Groningen

Aanmelden

Meld je aan voor het Tijd voor Toekomst Symposium.

Deelname aan het symposium is gratis.

Programma

9.30 uur inloop

10.00 uur opening

10.10 uur Tijd voor Toekomst – De podcast. Een gesprek onder leiding van presentator Edwin Mooibroek, host van de Hi!Noord Podcast over het opstarten en borgen van Tijd voor Toekomst in de praktijk.

10.40 uur Waar staan we? Sanne Visser, Onderzoekscoördinator van Tijd voor Toekomst presenteert de eerste beelden uit de monitoring.

11.00 uur Tijd voor Toekomst en het lokale beleid. Een gesprek met wethouders over de kansen en uitdagingen van Tijd voor Toekomst in relatie tot het gemeentelijke beleid.

11.20 uur Uiteen in workshops

  • Workshop Onderwijs – Hoe organiseer je ouderbetrokkenheid – onder leiding van Peter de Vries, expert ouderbetrokkenheid
  • Workshop Beleidsmakers – interactieve sessie over de rol van de overheid in bewegingen zoals Tijd voor Toekomst. Vanuit lokaal en nationaal perspectief.  Met medewerking van onder meer Johanna Sellis van de Gelijke Kansen Alliantie

12.30 – 13.15 uur netwerklunch op de aanbiedersmarkt. Verschillende partijen die programmatisch aanbod kunnen verzorgen voor Tijd voor Toekomst laten zien wat ze te bieden hebben op deze open markt.

13.15 Afsluitende keynote door Dave Ensberg directeur van Jantje Beton en voorzitter van de Maatschappelijke Alliantie.

14.00 uur: Einde programma

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle direct en indirect betrokkenen bij de beweging naar een verrijkte schooldag in de provincie Groningen. Breng dit symposium vooral onder de aandacht van eenieder die een steentje zou kunnen bijdragen in de komende jaren.

Het symposium wordt mogelijk gemaakt door de Hanzehogeschool Groningen, de Provincie Groningen en het Nationaal Programma Groningen. Het maakt onderdeel uit van de Week voor Meer Gezonde Jaren die van 30 september tot en met 9 oktober plaatsvindt.

Graag tot ziens op 6 oktober!

  • Copyright 2022, Tijd voor Toekomst - Alle rechten voorbehouden

Design en realisatie door Frissekom